Velkommen til din kirke! Lidt om kirken dåbsklud | Kirkerne i Hadsund Provsti

Velkommen til din kirke! Lidt om kirken dåbsklud

Velkommen til din kirke! Lidt om kirken dåbsklud


# Oue-Valsgaard
Udgivet søndag d. 1. september 2019, kl. 14:23

Af sognepræst Hanne Munk

Når vi har dåb i Valsgård kirke, er det en dejlig og festlig dag. Både for familie og venner som er kommet for at være med, men også for resten af kirkegængerne. Det er jo et lille nyt menneske, vi byder velkommen!
I disse år flytter der unge familier til vores sogne, og det er så godt at opleve, at det vrimler med liv. Som dåbsgave får forældrene den strikkede ”dåbsklud” med, som lokale flittige hænder har strikket, og som blev brugt til at tørre det lille hoved med. Ideen med dåbsklude er et nyt initiativ, der først startede hos Husmoderkredsen i Oue, og nu også er kommet i gang i Valsgård, ved frivillige hænder.

Hvert år omkring dåbsdagen, de første 4 år, får dåbsbarnet en lille hilsen fra kirken. Og ved 5 års dåbsjubilæet, inviteres der til dåbstræf i august måned. Her får det (nu) store dåbsbarn en børnebibel – så er der noget at kigge i, og høre historier fra, når mor og far (eller bedsteforældrene) har tid. Læs – fortæl – og tag børnene med i kirke. Lad dem opleve kirken som en naturlig del af livet, de 40 minutter en gudstjeneste varer. Og sid selv, og nyd det. Vore lokale kirker er gode til tage godt imod, og det er dejligt at opleve. På den måde opleves kirken som relevant og som et sted med åbne arme, hvor man er velkommen til at komme igen, både når livet er stort og godt, og når det gør ondt. 

Ophavsret: