Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Skelund Kirke - Grøn Kirkegård

Skelund Kirke - Grøn Kirkegård


# Skelund
Udgivet onsdag d. 26. januar 2022, kl. 12:12

Skelund Kirke har siden 2016 været Grøn Kirke – Nu er vi også Grøn Kirkegård.

Kirkegården ved Skelund kirke er todelt. Den ældste og mest traditionelle del omkring kirken – og en senere annekskirkegård på den anden side af vejen.

I 2016 blev kirken godkendt som Grøn Kirke og samme år fik vi færdiggjort en udviklingsplan for kirkegårdene i samarbejde med Tinna Engquist fra ENG Arkitekter.

Både udviklingsplanen og kravene til Grøn Kirke inspirerede vores graver, Allan Møller, til at skabe et grønt miljø med gode vilkår for diversitet i planter og insektet. Kirkegården bliver naturligvis drevet uden pesticider og kunstgødning - og med opmærksomhed på resurser og affaldssortering.

Alle disse tiltag er blevet implementeret samtidig med, at kirkegårdene er blevet udviklet med gravoaser, skovbegravelsespladser og i det hele taget en mere varieret tilplantning, og da konceptet med Grøn Kirkegård kom, gennemgik Allan kriterierne og fandt ud af, at vores kirkegård kan leve op til kravene. Så nu er vi godkendt, vist nok som den femte kirkegård i Danmark, og det er vi naturligvis stolte af – og indstillede på at udvikle yderligere!

Skelund menighedsråd