Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Formiddagsslabberas i Astrup konfirmandstue

MAR
02

Formiddagsslabberas i Astrup konfirmandstue


Torsdag d. 2. marts 2023, kl. 10:00
Konfirmandstuen - Astrup Kirke, Skørpingvej 8A, Astrup, 9510 Arden
Frivillig fra Folkekirkens Nødhjælp
Formiddagsslabberas i Astrup konfirmandstue

En rejsefortælling om håb

Klimaforandringernes livstruende realiteter kommer tæt på Astrup torsdag 2. marts. DKom til et spændende foredrag med rejsefortælling i konfirmandstuen, Skørpingvej 8A, om Folkekirkens Nødhjælps indsats i Kenya.

Det er journalist og menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen, der fortæller om sine oplevelser på en studietur til nogle af Folkekirkens Nødhjælps projekter i Kenya.

Vi begynder med en kop kaffe, et stykke brød og en sang. 

Arrangementet er gratis - enhver er velkommen!


Om foredraget:

I øjeblikket er en stor del af projekterne forsøg på at få folk til at overleve i den nordlige del af landet, Turkana-regionen, der som nabolandene på Afrikas Horn er hårdt ramt af klimaforandringer. Det har ikke regnet i flere år, og området er ved at blive til ørken. Engang levede man i området hovedsageligt af kvægbrug. Nu er stort set alle køer døde, fortæller Hans Jørgen Hansen.

- Det er det værste, jeg nogensinde har oplevet. En ting er, at den lokale befolkning har mistet deres livsgrundlag. Dertil kommer, at netop i det her område har det internationale samfund oprettet et af Afrikas største flygtningelejre, Kakuma, med 240.000 flygtninge fra mange lande, siger Hans Jørgen Hansen og fortsætter:

- Jeg har også oplevet det kæmpe dilemma en nødhjælpsorganisation som Folkekirkens Nødhjælp står i: Skal man forsøge at hjælpe så mange som muligt med lidt hjælp, eller skal man hjælpe få med massiv udviklingshjælp. Hvis man hjælper bredt med lidt, vil det måske være for lidt til, at folk overlever. Hvis man giver massiv støtte til få, kan de få modtagere måske skabe så meget fremgang for lokalsamfundet, at det også fremtidshåb for de, som ikke får nødhjælp i første omgang. Men det kan også betyde, at det kun er de få, der overlever.

Foredragsholderen fortæller og viser billeder fra både projekter med regulært nødhjælpsarbejde for at få folk til at overleve og projekter, der kan være med til at udvikle lokalsamfund på længere sigt. Der bliver også lidt om Folkekirkens Nødhjælps nye fokusområde, som er at samarbejde med kommercielle virksomheder; virksomheder, der understøtter lokale småbønder, og som samtidig er med at udvikle den lokale samfundsøkonomi og dermed skabe generel velstand i området.

Hans Jørgen Hansen er frivillig lokal indsamlingsleder ved den årlige sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Det er i den forbindelse, han sammen med otte andre frivillige indsamlingsledere fik mulighed for - for egne penge – at komme på studieturen til Kenya. Han har også sæde i organisationens repræsentantskab og har dermed indsigt i hele Folkekirkens Nødhjælps indsats rundt om i hele verden.Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling søndag d. 12/03
Indsamling fra Astrup kirke