Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag med Jacob Holdt i Rostrup

NOV
09

Foredrag med Jacob Holdt i Rostrup


Tirsdag d. 9. november 2021, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Rostrup Klubhus, Rostrup Skolevej 2, Rostrup, 9510 Arden
Foredrag med Jacob Holdt i Rostrup

om at sige ja

Oplev et underholdende samt provokerende billedforedrag om, hvordan vi integrerer os med dem, vi ikke bryder os om eller frygter.

Efter sin opvækst på en præstegård i den vestjyske landsby Fåborg – en barndom fuld af eventyr og frihed men også påvirket af hans psykisk uberegnelige mor og hans fraværende præstefar – flygter Jacob Holdt til USA, hvor han som 23-årig indleder fem års blaffertur.

Da han vender hjem igen, er det ikke blot med uforglemmelige indtryk og erfaringer fra de mere end 220.000 kilometer som vagabond på de amerikanske landeveje.

“Om at sige ja” tager afsæt i Jacob Holdts eget liv i årene efter, at Amerikanske Billeder blev en verdenssucces, og sine forsøg på også at gøre det til en succes for dem dette handlede om, de fattige og marginaliserede.

I foredraget fortæller Jacob Holdt, hvordan han ved hjælp af ikke-voldelig kommunikation først integrerede sig med de sorte i USA’s voldelige ghettoer, og sidenhen med de mest voldelige elementer i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti, bøsser og lesbiske, flygtninge, hjemløse, nazister, Ku Klux Klan og endog massemordere i USA.

Derefter trækker Holdt langsomt fokus over på vores egen hjemlige verden og viser hvordan han integrerede sig med både muslimer og DF’ere – alt sammen fortalt med humor og billeder.

Jacob Holdt viser os, hvad vi selv får ud af at integrere os med “de andre” – både menneskeligt og økonomisk – og hvordan denne amerikanske integrationsmodel er tosidet. Hvis vi hjælper indvandrere med at føle sig inkluderet og elsket, så vil de åbne sig op de danske/grundtvigianske værdier og føre dem videre….selv Hizb-ut-Tahrir og islamisterne.

Dette foredrag smitter alle med sin positive og inkluderende tænkning og giver tilskuerne “nyt mod på livet”. Ikke mindst ved at erkende, at det er skaderne, som vi går igennem i livet, der får os til at lukke af overfor andre mennesker.