Jeg har mistet en af mine kære

 

Når man mister en af sine kære, kan det være svært at overskue de praktiske ting i forbindelse med begravelse eller bisættelse. Derfor kontakter de fleste en bedemand, der tager sig af alle de praktiske ting omkring dødsfaldet og begravelsen. 

Man kan også vælge at gøre det selv, ved at anmelde dødsfaldet via borger.dk - link nederst på siden.

Uanset om bedemanden eller de pårørende selv gør det, skal dødsfaldet anmeldes til kirkekontoret i afdødes bopælssogn senest 2 hverdage efter dødsfaldet. Det er altid kirkekontoret i afdødes bopælssogn, der behandler dødsanmeldelsen, også selvom afdøde måske skal begraves/bisættes i et andet sogn.

Herefter aftales der tid og sted for bisættelsen/begravelsen med det kirkekontor/præst, der betjener kirken, hvor handlingen skal finde sted. Man kan godt blive begravet/bisat på en kirkegård i et andet sogn, end bopælssognet, såfremt man har en tilkytning til det pågældende sogn. 

Præsten vil kontakte de pårørende og aftale dato for en samtale, hvor man fortæller lidt om den afdøde og hvad man synes, der skal med i præstens tale og hvilke salmer man evt. gerne vil have sunget.

Man aftaler valg af gravsted med graveren/kirkegårdslederen på kirkegården, og evt. dato for urnenedsættelse efter kremering. I forbindelse med valg af gravsted, kan man også lave aftale med kirkegården om fremtidig pasning af gravstedet, såfremt man ønsker dette. 

 

Økonomi:

Selvom det er et rigtigt kedeligt emne, at tale om i forbindelse med tab af ens pårørende og sorg, så er det noget mange henvender sig om.

Her i provstiet er alle vores kirkegårdstakster offentliggjorte under de enkelte kirkegårdskontorer - se nederst på siden, hvor der er links til de enkelte kirkegårde. Vores gravere kan altid kontaktes ved tvivlsspørgsmål omkring taksterne.

For overblik over udgifter til bedemand, må vi henvise til den enkelte bedemand selv, da disse ikke er tilknyttet kirken.

Der kan søges om begravelseshjælp, hvis afdøde var berettiget til dansk sygesikring - se yderlige om dette på borger.dk - link nederst på siden.

 

Sorg:

Der findes mange muligheder for at bearbejde sin sorg efter at have mistet en af sine nærmeste. Her i Hadsund Provsti har vi to sorggrupper for voksne, for ingen skal være alene med sin sorg. Læs mere om tilbuddet og find links til andre sorggruppetilbud nederst på siden.

Kirkegårdskontorer

Øster Hurup kirkegård

Øster Hurup Kirkegård

Læs mere
Als kirkegård

Als Kirkegård

Læs mere
Skelund kirkegård

Skelund Kirkegård

Læs mere
Visborg kirkegård

Visborg Kirkegård

Læs mere
Arden og Storarden kirkegårde

Arden og Storarden Kirkegårde

Læs mere
Astrup kirkegård

Astrup Kirkegård

Læs mere
Rostrup kirkegård

Rostrup Kirkegård

Læs mere
Oue og Valsgaard kirkegårde

Oue og Valsgaard Kirkegårde

Læs mere
Rold kirkegård

Rold Kirkegård

Læs mere
Vebbestrup kirkegård

Vebbestrup Kirkegård

Læs mere
Vive og Hadsund kirkegårde

Vive og Hadsund Kirkegårde

Læs mere

Sorg og begravelse - links

Begravelse eller bisættelse i kirken

Læs mere om begravelse og bisættelse i kirken

Sorggrupper i Hadsund Provsti

 Kontaktoplysninger til vores lokale sorggrupper, samt links til sorggrupper andre steder

Sjælesorg.nu - chat anonymt med en præst

 Sjælesorg.nu tilbyder en at tale med, når behovet opstår