Mit barn eller jeg selv skal døbes

 

Alle børn skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen - dette kan ske enten ved dåb eller navngivning.

 

Dåb:

Hvis I ønsker at få jeres barn døbt i kirken, skal I kontakte jeres kirkekontor. Kirkekontoret tager imod oplysninger om ønsker til dato og evt. præst for dåbshandlingen. Har man stærke ønsker om en bestemt dato, anbefales det, at man kontakter kirkekontoret i god tid og at man er indstillet på, at man ikke selv kan vælge hvilken præst, der forestår dåbshandlingen den pågældende dato. 

 

Har man stærke ønsker om en bestemt præst til dåbshandlingen, skal man være indstillet på at være fleksibel i forhold til dato for handlingen.

 

Alle præster og kirkekontorer gør deres ypperste for at opfylde evt. ønsker, så vidt det er muligt, men der kan være andre kirkelige handlinger eller omstændigheder, der gør at det ikke altid kan lade sig gøre.

 

Kirkekontoret skal bruge flg. oplysninger: 

  • Barnets navn og CPR nr.
  • Navn og adresse på minimum 2 faddere, der skal være døbt og nået konfirmationsalderen eller have påbegyndt konfirmationsforberedelsen.


Nogle af vores sogne vil bede jer om at bekræfte datoen og indsende ovenstående oplysninger via en tilmeldingsformular - disse kan I finde længere nede på denne side - bemærk at disse ikke er gældende alene, der skal ALTID foreligge en mundtlig aftale med kirkekontor eller præst om datoen også.

 

Før dåben vil forældrene blive kontaktet af den sognepræst, der skal døbe barnet og blive indbudt til en samtale med præsten.

 

Voksendåb:

Ved dåb af voksne er det en forudsætning, at vedkommende ikke tidligere er døbt med den kristne dåb. Aftale om voksendåb indgåes ved at kontakte sognepræsten direkte eller kirkekontoret, som kan formidle kontakt til den ønskede præst.

 

 

Navngivning:

 

Ønsker man ikke sit barn døbt, skal man navngive sit barn via borger.dk - klik på nedenstående link for at gå til registrering:

Navngivning - digitalt via Borger.dk

 

Hvad må vi kalde vores barn?

På Familieretshusets hjemmeside familieretshuset.dk kan man finde liste over godkendte navne i Danmark, samt oplysninger omkring gældende regler for valg af navn og navne der endnu ikke er godkendte.

Kontakt kirkekontorene

Arden Kirkekontor

 Kontor for Arden sogn, Astrup sogn, Rostrup sogn, Rold sogn, Vebbestrup sogn, Oue og Valsgård sogn

Als Kirkekontor

 Kontor for Als sogn, Øster Hurup sogn, Skelund sogn og Visborg sogn

Hadsund Kirkekontor

 Kontor for Vive-Hadsund sogn

Dåb og navngivning - links

Hvad betyder dåben

 Læs mere om dåbens betydning, hvem der kan være faddere og andre informationer

Hvad skal barnet hedde

 Vejledning omkring navne lovgivning og godkendte navne i Danmark

Voksendåb

 Blev du ikke døbt som barn, kan du stadig vælge det som voksen

Digital bekræftelse på ønske om dåbshandling - husk at kontakte kirkekontor eller præst direkte før du udfylder disse

Dåb Øster Hurup Kirke

Dåb Visborg Kirke

Dåb Skelund Kirke

Dåb Astrup og Rostrup Kirker